Cum îi ajutăm pe cei mici să se adapteze după vacanţă?

Oooooooof. Gata vacanţa. Dar mami m-a învăţat să văd mereu partea plină a paharului cu lăptic, aşa că mă bucur muult că o să-mi revăd colegii şi pe doamna şi că o să învăţ lucruri frumoase şi interesante. Tot mami mi-a spus câteva trucuri ca să mă obişnuiesc mai bine cu lecţiile şi programul. Şi pentru că eu sunt cea mai de treabă văcuţă din lume, vi le spun şi vouă, uite:

1. Cercetătorii văcuţe spun că e foarte important ca cei mici să-şi continue hobby-urile din timpul vacanţei şi atunci când începe şcoala. Asta e super, pentru că pot să merg în continuare la lecţiile de canto şi să devin cea mai cântăcioasă văcuţă din împrejurimi!

2. Tot de la cercetători mami a aflat că ar fi bine să păstrăm şi în timpul şcolii prieteniile pe care le-am avut peste vară cu celelalte văcuţe. Ce bine! Ce bine! Altfel mă simt motivată pentru lecţii când ştiu că după, pot să mă joc cu prietenele mele.

3. Dacă până acum, primele puncte mi-au plăcut mult, urmează unul cu care va trebui să mă obişnuiesc şi eu: să-mi schimb rutina de trezire încă din timpul vacanţei, ca să-mi fie mai uşor. Cred că mi-am găsit şi lunile preferate din an: iunie, iulie şi august - pentru că am putut să dorm cât am vrut! Zzzzz Zzzzzz

4. Punctul patru, ultimul, (ieeei) e momentul când, împreună cu mami, fac un orar pe care îl vom respecta (mai mult eu) în timpul anului şcolar. Parcă spunea ceva de ore fixe pentru lecţii, dar şi de pauze de relaxare, care îmi plac cel mai mult! Şi ştiţi ce puteţi păpa bun în pauzele astea? Noua mea deliciozitate de brânzică, cu mere, piersică sau căpşuni. Yum Yum! Prieteni, sper ca nu v-am plictisit cu atâtea sfaturi, pentru că mie mi-a plăcut să vi le dau şi, dacă aplicaţi măcar unul din cele de mai sus, să ştiţi că aţi făcut o văcuţă fericită! Adică pe mine. Hihi!
Cum să-l ajuţi pe cel mic să-şi organizeze mai bine ghiozdanul

Cum îi ajutăm pe cei mici să se adapteze după vacanţă?

Cum să-l faci pe cel mic să înveţe mai uşor şi plăcut?