Cum să-l ajuţi pe cel mic să-şi organizeze mai bine ghiozdanul

Să organizezi un ghiozdan înseamnă muuuuncă de convingere cu cel mic. Dar haosul poate fi evitat mai ușor decât credeți, cu mici trucuri de organizare pe care le-am învăţat şi eu de la cei mari:

1. Primul pas e despre lap... separatoare pentru ghiozdan. Crearea câtorva compartimente cu ajutorul separatoarelor va face muuuinuni: unul pentru cartea și caietul de muuuate, altul pentru muuzică și tot așa, până când prichindelul știe exact unde găsește cărțile pentru fiecare materie în parte. Şi mai frumos e că poți să îi faci chiar tu unele personalizate!

2. Celor mici le plac culorile. (Hmmm, dar sper că le plac și petele mele negre.) Dosarele colorate, cu etichete atractive pentru fiecare materie în parte, îi vor ajuta în treaba asta cu organizarea. Și caietele diferite la fel. Plus că sigur vor fi încântați de diversitate!

3. Pacheţelul pentru cel mic are tot timpul un loc special în ghiozdan. E locul unde se întâmplă magia. Şi prin magie mă refer la brânzicile Fulga cu mere, căpşuni sau piersică. Sper că v-au plăcut sfaturile mele, prieteni! Voi ce secrete de organizare mai știți? Spune-ți-mi și mie, să le aplic când îmi fac ghiozdanul.


Cum să-l ajuţi pe cel mic să-şi organizeze mai bine ghiozdanul

Cum îi ajutăm pe cei mici să se adapteze după vacanţă?

Cum să-l faci pe cel mic să înveţe mai uşor şi plăcut?