Cum să-l faci pe cel mic să înveţe mai uşor şi plăcut?

Luna asta, prietenii mei se întorc la şcoală. Asta înseamnă şi teme, teme, teme. Oh! Dar staţi liniştiţi, aici vin eu cu nişte sfaturi pentru voi, despre cum să le faceţi celor mici învăţarea mai uşoară. V-am făcut curioşi? Să începem!

1. Transformuuuuă învăţarea într-un joc Să înveţi nu e treabă simplă, dar atunci când transformi totul într-un joc cu recompense, totul pare mai uşor. Oferă-i celui mic „premii” pentru lucrurile pe care le face bine: un iaurt de băut cu fructe sau o porţie de brânzică Fulga pentru o lecţie învăţată perfect şi TA-DAAAM! Micuţul va ajunge să iubească temele mai curând decât crezi.

2. Ia o sarcină mare şi transform-o pentru el în mai multe sarcini micuţe Nu ştiu voi, dar eu când am de făcut multe lucruri, mă cam panichez. Dar mami, super-eroina, obişnuieşte să facă lucrurile să pară mult mai uşoare: de exemplu, îmi împarte cartea pe care trebuie să o termin în capitole şi stabilim câte citesc pe zi. La fel şi cu temele. Aşa spune ea că devin mai...produ...produl...productivă.

3. Ai grijă să se odihnească cât trebuie. Cât trebuie? Zzzz Am citit eu că un copil între 4 şi 13 ani ar trebui să doarmă între 9 şi 13 ore pe noapte, depinde cât de mare e năzdrăvanul. Zzzz Dacă nu se odihneşte cât trebuie, ghiciţi cine o să aibă probleme de concentrare. Aşa că un somnic bun poate face minuni. Ţineţi minte! Hihi!

Cam astea sunt secretele mele de învăţare pentru micii mei prieteni. Dar sigur voi ştiţi muuuult mai multe, aşa că scrieţi-mi-le pe pagina de facebook!
Cum să-l ajuţi pe cel mic să-şi organizeze mai bine ghiozdanul

Cum îi ajutăm pe cei mici să se adapteze după vacanţă?

Cum să-l faci pe cel mic să înveţe mai uşor şi plăcut?